Algemene voorwaarden deponeren met blockchain

Wanneer je algemene voorwaarden hanteert, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je bij een eventueel geschil kunt bewijzen dat ze bestonden ten tijde van het sluiten van de overeenkomst. Voor de bewijskracht van je algemene voorwaarden is het cruciaal dat je kunt aantonen dat jouw algemene voorwaarden bestonden op een bepaalde datum en tijdstip.

Door ze te deponeren bij Nobleton kun je d.m.v. een blockchain-tijdstempel betrouwbaar en ontegenwerpelijk bewijs leveren, en bestaat er geen twijfel meer over of jouw algemene voorwaarden wel of niet van toepassing zijn.

Je ontvangt binnen enkele dagen een e-mail van ons met jouw tijdstempel die geldt als jouw bewijs. Bewaar deze e-mail dus goed.

Momenteel niet beschikbaar

Helaas is het momenteel niet mogelijk om algemene voorwaarden te deponeren via Nobleton.

Voor wie dit toch wil doen, raden we OpenTimestamps aan. (Je krijgt dan niet de volledige Nobleton-service die je gewend bent, maar je kunt wel documenten vastleggen in de blockchain.)

De toekomst van het contracteren is hier

Stap 1

Jij uploadt jouw algemene voorwaarden in PDF-formaat.

Stap 2

Wij maken hiervoor een unieke blockchain-tijdstempel aan.

Stap 3

Jij ontvangt jouw tijdstempel in je mailbox met instructies.

Veelgestelde vragen

Nadat je jouw algemene voorwaarden hebt gedeponeerd, krijg je binnen enkele dagen jouw tijdstempel toegestuurd samen met jouw originele algemene voorwaarden. Deze twee bestanden dien je goed te bewaren en ze mogen onder geen enkele omstandigheid worden gewijzigd. Deze exacte versie van je algemene voorwaarden krijgt een cryptografisch deponeringsnummer.

Het enige wat je dus hoeft te doen, is het bewaren van de mail die wij jou opsturen. Heb je jouw tijdstempel nodig om bewijs te leveren? In de mail staan de instructies hiervoor stap voor stap uitgelegd.

Door middel van de blockchain-technologie krijg jij een cryptografische tijdstempel en een cryptografisch deponeringsnummer, waarmee je kunt aantonen dat een specifieke versie van jouw algemene voorwaarden bestond op een bepaalde datum en tijdstip.

Dit is dus een krachtig bewijsmiddel, omdat jij een unieke tijdstempel ontvangt die vanwege de techniek van blockchain niet te omzeilen is. Bij een eventueel geschil kan jou dus niet worden tegengeworpen dat een specifieke versie van jouw algemene voorwaarden niet bestond op een bepaald moment. Door onze dienst te gebruiken, zorg je voor onafhankelijk, controleerbaar en onbetwistbaar bewijs dat jij je algemene voorwaarden gepubliceerd hebt op een bepaalde datum.

Wanneer je van ons een mail hebt ontvangen met jouw bestanden, betekent het dat jouw algemene voorwaarden zijn gedeponeerd.

Deze mail dien je goed te bewaren, omdat daarin het bestand staat dat als bewijs dient.

De bewijslast, de tijdstempels en cryptografische nummers (technisch: hashes) zijn door iedereen te controleren – daar heb je ons niet voor nodig. Dat is nu juist het mooie aan deze nieuwe technologie: bewijslast zonder tussenpartijen!

We gebruiken een onafhankelijk opslagnetwerk, zodat jouw bestanden online blijven, ongeacht of onze servers online zijn. Ook hier gebruiken we moderne technologie om zonder tussenpartijen te hoeven werken.