Veelgestelde vragen

Algemeen

Welke diensten levert Nobleton?

Nobleton is een platform waarop ondernemers hun eigen contracten kunnen opstellen, hun algemene voorwaarden kunnen deponeren met blockchain en/of een document-workflow kunnen laten aanmaken. Daarnaast zoeken we continu naar andere mogelijkheden om te innoveren op het gebied van legal tech.

Wat is de slogan van Nobleton?

‘Vereenvoudig het gecompliceerde’. Deze slogan staat in lijn met alle diensten die Nobleton aanbiedt om ‘gecompliceerde’ juridische zaken toegankelijk te maken voor alle ondernemers.

Contracten

Hoe stel ik contracten op?

Door in het menu op ‘contracten’ te klikken, kom je op een pagina waar je kunt kiezen tussen verschillende contractsoorten die ondernemers nodig kunnen hebben. Kies hier jouw contract en volg daarna de stappen nadat je op de knop ‘opstellen’ hebt geklikt.

Heb ik algemene voorwaarden nodig?

Het hanteren van algemene voorwaarden is niet wettelijk verplicht, maar het is wel altijd aan te raden wanneer je onderneemt. Je kunt hier namelijk allerlei afspraken in vastleggen om eventuele conflicten met klanten of partners te voorkomen in de toekomst.

Deponeren

Waarom moet ik mijn algemene voorwaarden deponeren?

Wanneer je algemene voorwaarden hanteert is het van belang om te kunnen bewijzen dat jij een bepaalde versie van jouw algemene voorwaarden bezat ten tijde van het sluiten van een overeenkomst met een klant. Door jouw algemene voorwaarden te deponeren in de blockchain zorg je ervoor dat er een tijdstempel wordt aangemaakt voor jouw bestand, waarmee je dit ontegenwerpelijk kunt bewijzen.

Waarom gebruikt Nobleton blockchain voor de deponeerdienst?

De verwachting is dat blockchain een steeds grotere rol gaat spelen in de (juridische) wereld. Nobleton speelt hierop in door als eerste in Nederland een dienst aan te bieden waarbij ondernemers hier op een toegankelijke manier gebruik van kunnen maken – ook zonder juridische kennis.

Workflow

Wanneer heb ik een workflow nodig?

Het kan verstandig zijn om een workflow te laten aanmaken op het moment dat je te veel bezig bent met het opstellen van dezelfde documenten. Door dit proces te laten automatiseren bespaar je jezelf tijd, energie en geld.