Veelgestelde vragen

Algemeen

Welke diensten levert Nobleton?

Nobleton is een platform waarop ondernemers hun eigen contracten kunnen opstellen en/of een document-workflow kunnen laten aanmaken. Ook kunnen ze contracten laten opstellen met maatwerk. Hiervoor hebben wij juridische specialisten op het gebied van verschillende contracten. Daarnaast zoeken we continu naar andere mogelijkheden om te innoveren op het gebied van legal tech.

Wat is de slogan van Nobleton?

‘Vereenvoudig het gecompliceerde’. Deze slogan staat in lijn met alle diensten die Nobleton aanbiedt om ‘gecompliceerde’ juridische zaken toegankelijk te maken voor alle ondernemers.

Contracten

Hoe stel ik contracten op?

Door in het menu op ‘contracten’ te klikken, kom je op een pagina waar je kunt kiezen tussen verschillende contractsoorten die ondernemers nodig kunnen hebben. Kies hier jouw contract en volg daarna de stappen nadat je op de knop ‘opstellen’ hebt geklikt.

Heb ik algemene voorwaarden nodig?

Het hanteren van algemene voorwaarden is niet wettelijk verplicht, maar het is wel altijd aan te raden wanneer je onderneemt. Je kunt hier namelijk allerlei afspraken in vastleggen om eventuele conflicten met klanten of partners te voorkomen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een webshop die klachten krijgt over een product. Het is dan handig als zowel de klant als de webshopeigenaar weet wat ze te wachten staat. Of denk aan een zzp-er die aansprakelijkheid zoveel mogelijk wil uitsluiten.

Workflow

Wanneer heb ik een workflow nodig?

Het kan verstandig zijn om een workflow te laten aanmaken op het moment dat je te veel bezig bent met het opstellen van dezelfde documenten. Door dit proces te laten automatiseren bespaar je jezelf tijd, energie en geld.